ARKTIS: Maritime grænser, overlappende krav og afgrænsningstvister

DKK 475,00


Back Cover
Varenummer (SKU): 978-87-996778-6-3 Kategori:

Description

Arktis: Maritime grænser, overlappende krav og afgrænsningstvister er den første danske folkeretlige fremstilling med et fokus på udviklingen i relation til Arktis.

Mads U. Østergaards bog indeholder en samlet redegørelse og analyse af de regler, som regulerer afgrænsningen af maritime grænser inden for og uden for 200 sømil. Ved en udførlig undersøgelse af den foreliggende retspraksis fra internationale domstole og voldgiftsretter kobles denne retsudvikling til Arktis, og forfatteren belyser de udviklingstendenser, muligheder og spørgsmål, som endnu må anses for uafklarede, men som er under hastig udvikling i disse – og kommende – år.

Bogen besvarer blandt andet spørgsmålet om hvilken afgrænsningsmetode, der må antages at være gældende ret ved afgrænsningen af maritime grænser inden for og uden for 200 sømil. Samtidig undersøger bogen hvilke overlappende krav og eventuelle afgrænsningstvister, der kan opstå i Arktis. Bogen indeholder derudover omtale af kyststaternes rettigheder over kontinentalsoklen og perspektiverne i ressourceudvinding i Arktis.

Reviews

Reviews

There are no reviews yet.

Only logged in customers who have purchased this product may leave a review.